12 Ağustos 2008 Salı

HAFİF BÖREK


Bu böreği çok acele ve doğaçlama yapmıştım.Yağlı vıcık vıcık bir börek olmadığı için çok hoşuma gitmişti.
hamur malzemesi:
2 yumurta
un
tuz
yarım çay bardağı süt
1 kabartma tozu
iç malzeme:
yarım kg ıspanak
1 baş soğan
2 yemek kaşığı yağ
çok az salça ve tuz
iç malzeme yapılışı:
Tavaya yağı ve doğranmış soğanı koyup hafif pişirelim üstüne yıkayıp doğradığımız ıspanağı koyalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
yapılışı:
Hamur malzemesini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hazırlayalım.5 parçaya hamuru bölüp beze haline getirelim.Oklava ile un yardımıyla yufka halinde açalım.Açtığımız yufkanın üstüne hazırladığımız iç karışımdan koyup rulo şeklinde yapalım.Tepsiye dizelim.
175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.