13 Ağustos 2008 Çarşamba




Bu haftasonu kefkene annemin yanına gittik.Annemim bahçesinde taze meyve ve sebzeler topladık.İnsanın kendi eliyle toplaması sebzeleri çok güzel.Karadenizi dalgalı oluşundan dolayı pek sevmem ama bu hafta gerçekten çok güzeldi.Biz cebeciye gittik,geçen senelerde olmayan bir şey gelişmiş burada cebecide denizin içinde yükselti olmuş.Denize girip ilerliyoruz deniz omuzumuza geliyor biraz daha ilerliyoruz dizlerimize geliyor.Denizin sıcaklığıda fena sayılmazdı.


Benim küçükken en sevdiğim sebze patlıcandı.Adana Kozan ın kendine has bostan patlıcanına benzer fakat bostan patlıcanı kadar tombul ve büyük olmayan bir patlıcan türü var.Bu patlıcan kızartmaya çok uygun kesinlikle yağı kendine sünger gibi çekmiyor.Halen kozandan bir gelen olsa siparişlerim arasında bu patlıcanda olur .

Bu resimdeki patlıcanlar annemim bahçesinden



Bu yemeğin küçükken sabah kahvaltıda dahi yerdim.Çok basit ve güzel bir yemek

Malzeme:

5 adet patlıcan

8 adet yeşil biber

5 dal maydonoz

1 adet soğan

5 adet orta boy domates

5 diş sarımsak

tuz

1 su bardağı su

hazırlanması:

Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğruyoruz üzerine bolca tuz serpip 15 dakika bekletiyoruz. tencereye soğan,sarımsak ve yeşilbiberleri doğrayıp az pişiriyoruz . Patlıcanların üzerine su döküp yıkıyoruz ve avucumuzda sıkarak tenceredeki sogan sarımsak yeşilbiberlerin üzerine koyup 7 dakika kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.Üzerine doğradığımız maydonoz ve domatesi , suyu koyuyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz .Patlıcanlar piştiğinde yemek hazırdır.