12 Ağustos 2008 Salı


Bu puaçayı her zaman yaparım ve beğenilir
malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
un
susam,çörekotu
çökelek
maydonoz
iç hazırlama: maydonozu doğrayıp çökelekle karıştıralım.
hamurun hazırlanması:
margarin oda sıcaklığında olacak(ben genelde mikrodalgada yumşatırım ama eritmeden),yoğurt,1 yumurta ve diğer yumurtanın akı ,kabartma tozu,isteğinize göre tuz ve un hepsini harmanlayıp kulak memesi kıvamında hamur yapalım.Ceviz büyüklüğünden hamur alıp avucumuzda açalım ve hazırladığımız içten koyup kapatalım.üzerine susam veya çörek otunu yumurta sarısıyla karıştırıp sürelim.175 derecede önceden ısıltılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Daha çabuk işi bitirmek için ben genelde bütün ihtiyacım olan malzemeleri tezgahın üstüne koyarım.